RÄDDA JOPPE

Sista dagen på året!!!!!!!!

Aldrig mer 2008! Ojojoj, det har varit ett annorlunda år som jag aldrig kommer glömma!
När jag fyllde 17 år förlovade jag mig och 08 va konserternas år. Jag firades at peace and  love såklart :)  festivalen va helt underbar och nu har jag kirrat Hultsfred 09, bra bra.

Igår va jag singel i stan med flera presentkort i väskan. Köpte också två billiga skivor, johnossi & familjen, letade efter Nina Persons (som för övrigt kommer till sverige, AHH I LOVE MY LIFE) nya skiva men den kommer i slutet av januari.

Snart ska jag och Ester in till stan och åka skrille i kungsan och kanske kolla på aporna på skansen

GOTT NYTT ASBRA ÅR!!!!!!!

tystnad tagning kamera 2

Nu är jag hem-ljuva-hemma igen!

God Jul till alla som förtjänar det och hoppas alla har myst som bara den nu!
Jag har festat hejdlöst med morfar i dalarna nu i en vecka.
Min morfar har en underbar göteborgsk-dialekt och så har han sågat av halva lillfingret.
Han har bott i hela vida världen och varje jul får han en chokladask som jag hjälper honom lite på traven med.
Och varje jul är det helt smockfullt i våran bil så jag och Hanna kvävs nästan.


Dalarna = Minusgrader-land  för himla kallt va det. Men då stannar ju snön kvar så det är bra!
Jag tror att jag har någon slags medfödd snowboard-talang så jag är rätt stolt. Fast skidor är roligare. Men vi har inte bara harvat runt i backarna utan på platten också! Nu ni, Soppe och Karro, nu ligger ni risigt till med tjejvasan-träningen för jag har legat i hårdträning ska jag ta ock tala om!!! hehe nejdå, men nästan 2 mil blev det i alla fall.

Det har liksom blivit lite som en tradition nu tycker jag, att det är alltid någon som får en cykeltröja eller springbyxor, eller varför inte en fleece-tröja i julklapp?
Jonas och Åsa (bror 2 och syster 1) fick skidhandskar och Åsa fick också springbyxor. Pappa och Carola fick nya cykeltröjor och jag och Hanna fick underställ och extremt över-skillade fleece-tröjor osv osv

Jag fick också andra bra saker t.ex. presentkort och kläder. I våran familj firar vi två "jular", först
lilla julafton (som är mycket roligare än vanliga) med alla vi 5 barn + familjer. Sen på vanliga julafton är det vanliga lilla familjen med morfar och morbröder också.
Varje kväll har vi som tradition att alla bänkar sig framför tv:n och vi tar fram massa julgodis och morfar sitter nöjd i sitt hörn och knäcker nötter. Då vet man att det är jul på riktigt.

stjärnklara naglar

Nu förtjänar vi verkligen jullov. Kan det bli mysigare?
Ja, jag vill ha en riktig julgran.

Igår var vi hemma hos julia, tanken var att först kolla på Stjärnsystrar och sen gå ut någonstans på kvällen. Men vi hittade varken filmen eller sällskapet så först åt vi pannkakor och kollade på 12 avsnitt av Mysteriet på Greveholm. 40 % sällskap sov.  Sen piggnade vi till och jag dansade med Hästpojken och vi visade oanade talanger i köket.

Idag drog staden in mig i smeten, herregud att det finns så mycket folk i lilla Svearike. Alla klappar kirrade nu, till 16 personer tror jag det blir.
Hittade ett jättefint päls-pannband , finurlig sladd till ipod så man kan lyssna på den på stereon (har önskat mig en sån länge men tekniska under fattar inte vad det är så då fixar jag det själv) och en del ljus + onödiga plasthjärtan till mig själv också, trevlans värre.
Ja o min fisk emma fikade på hurry-curry , jag älskar att slå in presenter och nu har jag en egen adventsljusstake med tre, snart fyra brinnande ljus.

Hela min blogg består av versaler men det får man ta, sån är jag och
jag skäms aldrig.




And when it comes it will feel like a kiss (silent about it)

jag är

världens smartaste unge la i linser i sitt etui utan att fylla på linsvätsa =


torkat fnas =


linslööööööööööööööööööös



apa

egypten

Hello Sweden!

Nu har jag hittat tillbaka till underbara sverige efter en hektisk vecka i Egypten.
Det va varmt och väldans skönt väder! Vi åkte ut med båt till en ö och snorklade, vi kollade mycket i staden och stekte på playan.


Vi utforskade röda havet en hel del, hittade nemo gjorde vi också.



Min systeryster är väldigt bra på prutning, jag försökte lära mig lite trix men beslöt mig sedan för att hon fick va min dealer.
Och den som säger det förbjudna ordet baklava blire synd om.


Kan börja med att säga att godaste maten var kinamat.
Glassen var... annorlunda. Fast den egyptiska maten va också god, fast inget slår kinamat i min värld.


Vi tog oss ut i öknen där det blev lite fekke med kompis kamel


Där träffade vi underbara barn...


...och de blev nästan kidnappade.


toan var däremot inte lika fancy


Hahah himla kul, vi sprang i sanden, hanna längst ner...


..och vips så trilla tanten i rosa och hatten far iväg


Kan däremot medge att killarna inte va lika skrattretande, nästintill omöjligt att gå ut och jag som tyckte att Italien va jobbigt.
Pyttsan.
Hela landet påminde lite om Indien tyckte Hanna, sand överallt, får slaktades utanför dörrarna, bilar som tutade bättre än vad de körde och så är man halvt bortgift.
Vaknade på morognen vid 5 av att moskén över gatan hade böneutrop över hela staden , uppnådde nog 932693 decibel.

Himla skoj och annorlunda resa !

avslutar med att säga att natten till hemresan kom den fruktade magsjukan på visit (faraos hämnd). Inte alls kul att spy 12 gånger i varma afrika,  sitta på en flygplats i 5 timmar för att sen flyga i drygt 5 timmar, uuuäääk.

Så idag blev det ingen skola för mig, somnade med vintervila i öronen, vaknade upp 56 låtar senare, stängde av och somnade om, beslöt mig sorgligt nog för att inte gå till skolan pga afrikabaciller, sen lästes det 100 sidor  av Stieg Larsson.

Har nu slagsmål med hälsan, vill vÄrkligen komma till skolan imorogn men det ser mörkt ut. Julkonsert i stan vill jag inte heller missa, nej fy o bajs nu sörjer jag med bloc party.

på återseende

status: plaskar runt i röda havet

Jag skapar mig ett minne för livet.
Nu är världen nerpackad och jag och syster, helt ensamma, tänker byta årstid.

Sitter här och tjockar mig med efterrätt och godis, kommer se ut som barba-vit, om han nu finns, bland alla kameler, eller kanske en strandad val.
Morfar hade massa bra tips, man ska inte lämna dricka utan uppsyn och inte gå där det är mycket folk, för där simmar de fula fiskarna enligt honom ;)
Andra bra saker;  titta inte folk i ögonen, ät helst ingenting alls (hur nu det ska gå ojojojoj big time), ta med mig sjal till ljust hår, försök att inte bli bortgift för x-antal kameler, trampa inte på läbbiga saker i vattnet och pruta riktigt ordentligt.
Jag fifflar med roliga egyptiska pengar och Hanna ropar;
Malin slicka inte på pengarna, då blir du magsjuk direkt!!

tempting, very tempting...


<---------------------------   HIT SKA JAG!!!!!!!!!!!!!!!!!


tuggummi på planet= tummenupp

blivande pepparkaka

Över mina förväntningar, faktiskt så är det lite lite snö i lapplands-väsby! :O
Pannkakor kommer alltid vara hur gott som helst och mina skor fortsätter läcka in vatten.
Har nu sett första avsnittet av julkalendern. Måste klaga lite:
1: Vart är snön???
2: Vart är barnen???
3: Varför ska vuxna alltid spela barn för (eller iaf verka lite småkorkade)????
4: Och varför göra ett program som handlar om julklappar för, finns säkert en del barn som inte får så himla mycket julkappar, synd om dem ju.
Men jaja jag har bara sett ett avsnitt, så det är kanske bra och "modernt", bara jag som är konservativ när det handlar om julen :)
Idag har jag haft bild i tre timmar, jag tycker om att rita. Däremot har jag monstereftermiddag med fysik a, kemi b och matte d.
Imorgon vet jag vad jag ska göra, nämligen packa, wohoooooo natti natti!! <33


vad vi kommer ihåg

jag i mitt förra liv


långa nätter

1 december. Herregud vad tiden går, snart halva gymnasiet avklarat! Eller okej, det blir när perido 2 är klar, vilket dröjer ett tag.
 December är så himla mysigt, men en nedrig sak är att jag hade sovmorgon idag så jag missade julkalendern, och så glömde jag bort den på kvällen. Fast jag ska kolla på nätet, så det är lungan.

Jag är ett nattdjur. Sover på dagen och är vaken på natten. Men nu ska det bli ändring på det, banemig! Jag ska fortsätta läsa män som hatar kvinnor INNAN den kommer ut på bio, kanske till och med kolla på julkalendern även fast jag har sovmorgon, om den är bra. Liksom, för rutinernas skull.

balen i 9:an

  538   dagar sedan
12915 timmar sedan
774 895 minuter sedan


wild and crazy

De som aldrig har skrivit en kemilabbrapport ska va vara snälla
Inte gnälla.



min galna kompis...



förklarar, för de som inte redan visste, hur roligt det är att gå i skolan


lägereldarnas och sagornas land

Så var ännu en helg över. Har dunder-sovmorgon imorgon till 12:40, jo man tackar!
Ägnat dagen till ära åt att rida,  jag älskar det, då lever man bara i nuet och glömmer allt annat.

Igår bakade jag lussebullar med min älskling ester och vi drack glögg, mysigast på jorden! Sen var jag barnvakt, och vi hade jättmysigt.
Åt indisk hämtmat som slutade överallt, eller okej, en väldigt stor del hamnade i min mage. Vi dansade till whitesnake och åt godis. Jag läste "kaninen som inte ville sova" för fröken och "fantomen i katedralen" för unge herr.
Somnade gjorde de tillslut, jag lyckades hålla mig  vaken enda tills föräldrarna kom hem. Tanken var att jag skulle vidare till Sophie, men kalaset var slut där, jag genomskådade tiden och åkte vidare genom natten till Hallbygård på fest som jag halvt missade. Kul att träffa alla ändå. 
 
Bara en vecka kvar nu, sen lämnar jag och Hanna kontinenten, med målet riktat mot Hurghada.
32 grader och sol, vad mer kan begäras liskom? På lördag försvinner jag till lägereldarnas och sagornas land.

Jag älskar Astrid Lindgren.

RSS 2.0